Share

Τεχνολογία

Τεχνολογία

Η  οικοδυναμική δραστηριοποιείται με γνώμονα  την υψηλή ποιότητα κατασκευής και τη διαρκή ενημέρωση της σε θέματα τεχνολογίας και νέων υλικών. Ενημερώνεται για τις νέες τεχνολογίες στον κλάδο της και τις ενσωματώνει με αξιοπιστία και συνέπεια στις κατασκευές της. Χαρακτηρίζεται για την υψηλή αντισεισμική  ασφάλεια των κτιρίων της με άρτιες μελέτες και πιστοποιημένα υλικά. Προσανατολίζεται σε σύγχρονες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, φιλικές προς το περιβάλλον, στον οικολογικό τρόπο σχεδίασης και κατασκευής με γνώμονα τις διαρκώς αναπτυσσόμενες  βιοκλιματικές ανάγκες.

01

Σεισμική μόνωση θεμελιακής έδρασης του κτιρίου

Σκυροδέτηση θεμελίων και δαπέδου υπογείου χωρίς τη χρήση ξυλοτύπων, πρότυπο prEN 14933/2006 για καλύτερη αντισεισμικότητα και μηδενισμό αστοχιών. Σύμφωνα με πρόσφατη ερευνητική εργασία που έγινε από το Εργαστήριο Αντισεισμικής Μηχανικής του ΕΜΠ, αποδεικνύεται ότι η χρήση του γαιωαφρού EPS στην διαμόρφωση και πλήρωση των θεμελίων κτιρίου, όχι μόνο μειώνει τις αλληλεπιδράσεις των στοιχείων της θεμελίωσης της κατασκευής, αλλά παράλληλα είναι δυνατή η μείωση του πάχους και του οπλισμού της πλάκας υπογείου στα ελάχιστα προβλεπόμενα από τον κανονισμό. Πλεονεκτήματα σε σχέση με τη συμβατική μέθοδο:

Μειώνει δραματικά τον χρόνο κατασκευής και σκυροδέτησης των θεμελίων, καταργεί την χρήση ξυλοτύπου στην μόρφωση των πεδίλων – πεδιλοδοκών και συνδετηρίων δοκών και διασφαλίσει την ομαλή συνεργασία μεταξύ πλάκας υπογείου και στοιχείων θεμελίωσης, επιτρέποντας την ενιαία σκυροδέτησή του. Παράλληλα θερμομονώνεται και η πλάκα του υπογείου.

02

Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις

Ο κλιματισμός (ψύξη – θέρμανση) των κτιρίων σήμερα καλείται να εξασφαλίζει τέλεια επίπεδα άνεσης μέσα στους χώρους, υψηλό βαθμό απόδοσης με την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας συμβάλλοντας παράλληλα στην ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Η κατανάλωση ορυκτών καυσίμων (πετρελαίου, φυσικού αερίου) για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης είναι πλέον εξαιρετικά ακριβή κι έχει σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, για τις παρούσες και μελλοντικές γενιές.

Τα παραδοσιακά λεβητοστάσια τείνουν να εξαλειφθούν με την άνοδο στην αγορά της αντλίας θερμότητας. Οι μονάδες αυτές λειτουργούν είτε γεωθερμικά, είτε με φυσικό αέριο, είτε αποκλειστικά με ρεύμα. Σε κάθε περίπτωση η ηλεκτρική ενέργεια που ξοδεύουμε για την λειτουργία της αντλίας είναι πολύ λιγότερη από αυτή που μεταφέρουμε. Οι Αντλίες Θερμότητας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τα κοινά σώματα των καλοριφέρ, καθώς αυτά απαιτούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες νερού, αλλά μόνο μεFan Coils (Σώματα Εξαναγκασμένης Κυκλοφορίας αέρα) ή με Ενδοδαπέδιο / Επιτοίχια Θέρμανση. Η Ενδοδαπέδια Θέρμανση είναι και η πιο ενδεδειγμένη καθώς εξασφαλίζει τις βέλτιστες συνθήκες θερμικής άνεσης και επιτρέπει και την εκμετάλλευση άλλων ήπιων συστημάτων όπως οι ηλιακοί συλλέκτες.

Το ενδοδαπέδιο σύστημα κλιματισμού θερμαίνει τα δομικά στοιχεία του κτιρίου κι όχι τον αέρα μέσα στο κτίριο. Στην συνέχεια η θερμότητα αποδίδεται στους χώρους του κτιρίου με ήπιο και φιλικό τρόπο. Ο δροσισμός αντίστοιχα το καλοκαίρι σε συνδυασμό με το κέλυφος και τα θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια μειώνει δραστικά την επιθετική χρήση των κλιματιστικών. Η χρήση αυτής της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας είναι η ιδανική για όσους επιθυμούν άνετες συνθήκες διαβίωσης, εξοικονόμηση ενέργειας με αντίστοιχη συμβολή στο περιβάλλον, σύντομη απόσβεση της επένδυσής τους, χαμηλό κόστος συντήρησης με ανώτερη ενεργειακή πιστοποίηση.